Lungtestardagar 2014 – Ren luft

Svensk Ventilation samarbetspartner i årets tema ”REN LUFT”

Svensk Ventilation och ett antal medlemmar kommer att finnas på Stockholms Centralstation den 2-3 oktober för att informera om ventilation och hur du kan förbättra luften inomhus,

när Centrum för Allergiforskning vid Karolinska Institutet för 5:e gången arrangerar öppna lungfunktionsmätningar.  Mätningarna är öppna för allmänheten och görs med hjälp av spirometri som är en metod att mäta lungfunktion och det enda sättet att ställa en pålitlig astma- eller KOL-diagnos. Lungsjukdomarna astma och KOL tillhör våra största folksjukdomar.

 Plats: Stockholms Centralstation – Centralhallen

Tid: 2-3 oktober kl. 08.00-18.00

Temat för i år är ”Ren Luft” och fokus ligger på att tillsammans med samarbetspartners informera om hur luften påverkar vår lunghälsa och vad vi kan göra för att minska skadliga effekter av luftföroreningar i inomhusluften.

Mer information om eventet hittar du här och du kan även följa händelserna på sociala medier med #Andas Rent.

Ta fina bilder i selfiehörnan på Stockholms Centralstation den 2 och 3 oktober!

Karolinska Institutet utmanar också alla att anta Balloon Challenge. Visa hur friska dina lungor är genom att blåsa upp en ballong, ta en selfie och lämna ett bidrag till astma och KOL-forskningen. Tagga med #AndasRent.