Svensk Ventilation välkomnar en ny medarbetare

I april säger vi på Svensk Ventilation tack och farväl till Erik Österlund, som efter många goda år hos Svensk Ventilation nu ska gå i pension. Varmt välkommen säger vi istället till Andreas Martinsson, som nu tar över Eriks roll som teknik- och miljöchef.

Andreas, vem är du? Berätta lite om dig själv!

Andreas heter jag, och kommer kliva in i rollen som Teknik- och Miljöchef efter Erik Österlund. Att få vara en del av denna bransch är både otroligt roligt och väldigt viktigt.
Att ha bra ventilation har alltid varit en självklarhet för mig, så varför att börja jobba med detta föreföll sig ganska naturligt.

Hela min yrkesmässiga karriär har jag jobbat med ventilation i några olika former, jag startade en gång i tiden som VVS-ingenjör och gick därefter till säljsidan av branschen med roller både inom teknisk försäljning och affärsutveckling med fokus på produkter inom rumsklimat, ventilationsbrandskydd, akustikprodukter, luftintag och utblås. Den sista tiden har mitt arbete varit kopplat till enbart ventilationsbrandskydd för ett utländskt bolag.

Parallellt med den yrkesmässiga karriären har jag alltid haft ett stort intresse för sjön och sjöliv, samt att använda mina kunskaper för att hjälpa andra. Detta har gjort att jag valt att engagera mig som frivillig sjöräddare i sjöräddningssällskapet sedan nästan 15 år tillbaka.

Hur känns det?

Att kliva in i rollen som Teknik- och Miljöchef på Svensk Ventilation kommer bli ett roligt och utmanade arbete, och jag ser fram emot att få jobba för hela branschen. Svensk Ventilation är en organisation som jag samarbetat med under många år, så när erbjudandet om att börja jobba där presenterades var valet självklart, då jag har hög tilltro till det arbete branschen och organisationen gör för att främja vikten av bra och rätt ventilation.

Vd Britta Permats säger:
– Jag är riktigt glad och tacksam att Andreas börjar som vår nya Teknik- och Miljöchef. Han har nämligen både erfarenhet från ventilationsbranschen och föreningens styr- och arbetsgrupper. Andreas börjar den 1 februari 2022 och kommer att gå parallellt med Erik till sista april 2022, för att säkerställa en bra introduktion och överlämning.

Välkommen Andreas!